30 Mayıs 2007 Çarşamba

tez, tez bitsin artık....


benden başka hangi manyak yüksek lisans tez konusu olarak mezarlıkları çalışır [ben 3-4 tane tanıyorum aslında]...
.
neyse, çalışma alanım olan Karacaahmet Mezarlığı' nda [saygıda kusur etmiyorum farkettiniz üzre, baş harfler büyük kesme işareti desen en afillisinden] fotoğraf çekmek için bulunduum bir zaman gözüme takılan bir kareyi taşımak istedim. yorum yapmıycam...
.
ben bu yazıyı esas "bu tez bitmek zorunda" demek için yazıyorum. nihayete erdirmek amacındayım, ptesi hocamla konuşcam, 10 gün gibi bir süre sonrada da jüriye giricem.. haydi hayırlısı :)
.
saçmalıyorum sanırım, olur böyle şeyler mazur görün..

11 yorum:

twilightstrip dedi ki...

gececek beybim. bitiyo..bitiyo..

ay resmi pek sevdim fotomuhbirimdemim.

[turshu] dedi ki...

ahh be hediciim,
geçmek bilmio.. neyse az kaldı :) tabi önece ben bi bitiriim şunu.

bu arada mastera başlıycak genç arkadaşlar(??)için bi klavuz hazırlıycam. ciddiyim, hani mesleğinde tecbubeli insanlara sorarlar ya "tavsiyeniz nedir?" die, hah onun gibi bişey. ben çok çektim, bu süreçte bu konuda bana kimse yol göstermedi, bende de en azından böyle bi faydam olsun isterim. yani master yapmış olmam bu şekilde bi işe yaramış olcak böylece :))

zenocadı dedi ki...

Demet Hanım..tez yazım klavuzunun en yakın arkadaşınız olduğunu duyduktan sonra sizin en iyiy bana yazdım edeceğinizi düşündüm.Seneye tez yazan iri daha olacak ailede sen kurtulacaksın tezden ben başlayacağım.Eee her eve bir tane gerekiyormuş bir ikincisini kabul etmiyorlarmış:) Evt tavsiyeleriniz bekliyorum.

zenocadı dedi ki...

buarda foo çok hoşuma gittiii..cnmınıniçii acaba neyi ya da kimi düşünüyor,kiminle buluşmayı ya da kimden ayrılmayı..

[turshu] dedi ki...

bence yalnızca bi sigara molası vermişti zeynocuum... bana çok ters baktı fotolarını çekerken walla :)

[turshu] dedi ki...

"fotoğraf en büyük yalancıdır" die ekliim de bari tam olsun :)

Adsız dedi ki...

ben birinin fotoğrafını belli etmeden çekmek için kadrajın kenarına oturtup başka bir şeyi çeker gibi yapıyorum. sonra photoshopta boş kısmı kesiyorum :D

Adsız dedi ki...

buarada özellikle mekanın mezarlık olması kareye çok anlam yüklemiş. güzel bi fotoğraf.

Lusililu dedi ki...

Tur-şucuuuk,
seni en ii anlayanlardanım. bak geçecek inan ben yanındayımm..... ne güzel işte hepimiz bi zaman sonra toprak olcak uzun yıllar mezerlıkta ikamet edecez. en azından sen bu ikamet gahımızı inceliytosun. oraya yatmadan önce en azından yatacağın yer hakkında bi fikrin olacak... bak ben mezerlık hakkında kara toprak değiminden başka bi pok bilmiyorum. bence mezarlıklar bir apartman dairesinden çok daha önemli bi yer neolsa max 75 sene burda yaşacaksakş atıyorum 1000.... küsür sen orada mecburi ikamet edecezz dimi kuşummm benimm...

[turshu] dedi ki...

merthanım çok mutlu etti benifotoğrafı beğemen :)

aslına bakarsan bu fotoyu heralde 70-80 m uzaklıktan zoom objektifle çektim, ilk başta anlamadı amca kendisini çektiimi ama o kadar çok oyalandım ve fotoğraf çektim ki adamcaaz sinirlendi biraz:)

fotoğrafın boyutundan da anlıyabileceğin gibi buda crop işlemi görmüş bi kare. aslında croplamıycağım kadrejler yakalamya çalışırım genelde ama bu fotoğrafın anlamaını biraz daha güçlendirmek için çevreyi çıkartmak istedim..

işte böylee :))

zenocadı dedi ki...

Dem fotoğraf en büyük yalancıdır demişsin yaa..Evet haklı olabilirsin de bence yalancı olan fotoğraf değil bizi yanlışa sürükleyen hayalgücümüz..Umberto Eco'nun yorum / aşırı yorum kavramından kasttettiği gibi... Sanırım biz aşırı yorum yapmaya o kadar meraklıyız ki,bir şeylere anlam yüklemenizde bundan kaynaklanıyor. Fotoğrafa suç atmaya gerk yok yanii..Kabul ediyorum, hep aşırı yorum yapıorum:)