2 Haziran 2007 Cumartesi

çiçeklendim

bitkiler ölmeden önce zamanlı zamansız son bi defa çiçeklenirler ama ne çiçeklenme.. ömürleri boyunca ilk defa bu kadar çok çiçek verirler...
melocuum her sınav öncesi bu tabiri kullanırdı [çiçeklendim]... insanda böyle gereksiz bi neşe oluyo, anlam veremediği. bu durumun hep bi tür savunma mekanızması olduunu düşünmüşümdür..
gereksiz bir huzur var içimde.. ulan bi dünya işim var nefes alaya vaktim yok anasını satıım, gel gör ki bende bir enerji bi huzur bi gevreklik....





not: vaktinde, şu anda kim hatırlayamadıım bi gitaristten, bir gitar telinin en güzel sesi kopmasına yakın verdiğini duymuştum... sanki taşlar yerine oturuyo??

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Bitkilerin öyle bir tribe girmesinin sebebi soyunu devam ettirme güdüsü olsa gerek. Son enerji ile basar çiçeği... Tabi sınav öncesinin ve gitar telinin soyunu devam ettirmek gibi niyetleri olduğunu sanmıyorum :) Bu kadar rasyonel yaklaştığım için de özür dilerim ayrıca.

[turshu] dedi ki...

ne özrü rica ederim:) çok doğru bir düşünce. fizyolojileri gereği nesillerinin devamlılığını sağlamak temel görevleri.

bana metaforik gelen bir olaydır yalnızca :)..

Adsız dedi ki...

aslında onlar herzaman çok güzeller. gunluk hayat içinde onların o guzelliklerine pek nadir olarak dikkat ediyoruz. ama onları hep ölürlerken ki o güzel halleri ile hatırlıyoruz. onlarda öleceklerini biliyorlar ve bize bu şekilde haber veriyorlar, onlara çok güzel olduklarını söylemek ve son yolculuklarına bir çift guzel sözle uğurlanabilmek için...

twilightstrip dedi ki...

gitar teli olmeden once, evrene enguzel sesini verip dolasmasini saglar..binyillar suren lucifer`in yanlizligi bir dolasma hali.. ve sanirim baska teller duyar da taklid eder diyedir(-rasyonel olmayan dunyam ustunden konusuyorum, ozur,) ve boylece gitar teli de kendi sesinin devamini saglar..sanirim ben olmeden sarki soyluyor olacaam..
come and fly away..with me ..tonight..aaaalalllaaalaaa..

bkn: dragonfly (youtube)_my brightest diamond

twilightstrip dedi ki...

ay bi de cok severim ben inci ciceklerini demcim. cok. onlar inci cicekleri dimi?

[turshu] dedi ki...

ayy ne özrü rica ederim :D

yok hedicim bu inci diil. onunla ilgli bi post döşüyorum hemen :)

not: cok emin diilim ama müge olabilir bu, bilen çıkarda beni de aydınlatırsa çok sevinirim

Unknown dedi ki...

Zaten bu derece metaforik bir yaklaşıma böyle bilimsel girdiğim için özür dilediydim. Anlayışlı insanlarla beraber nefes almak güzel.

Burcu dedi ki...

:)
bence çiçeklerle ilgili olan bilimsel yaklaşım senin için de geçerli democum. sen de soyunu devam ettirmek için böyle bir huzura erdin, böyle bir rahatlama, erme durumu yaşıyosun. lakin aslında bedenin biliyor ki bu kadar stres durumuyla devam edersen, soy moy hak getire. o nedenle aklın iktidarına darbe yaparaktan, aldı ipleri eline, "relax demo relax" operasyonunda düğmeye bastı. olay budur hocam :)

sevgiler,

yaşasın içgüdüsel iktidar, kahrolsun ussal yaşam :)

zenocadı dedi ki...

Belki de her şey son şans için..

Lusililu dedi ki...

hııım evet bu tabiri genelde ben kullanırım.bir ağaç bilmem kaç yüzyıl yaşadıktan sonra yaşamasının son evresine girer ve kurumaya az kala elinde kalan son enerjisini bi anda çıkarır.amacı belkide kendince en önemli başarısı olan güzelliğini kurumadan önce son kez burdayım diye sunmaktır.
ben de proje teslimine bi kaç gün kala devamlı en güzelini çıkarmak için sabahlarım. bu üretim aşamasını en güzel şekilde sunmak içinde en büyük enerjimi, enerjimin bitmesi ve yorgunluğumu atabileceğim yani tükenmiş olmamın önemli olmayacağı andan önceki, projenin en iyi sunulması yani emeğimin başarımın en önemli sunuş anı olan teslim zamanına saklarım. çenem düşer böle hiperaktif olarak yeteneğimi sunarım. ve sunuşun bittiği o an görevde bitmiştir, bi anda yorgunluk çöker ve bi kaç gün iptal olurum.
işte ben çiçeklenmeyi varlığın sahip olduğu kendini gösterir ken en çok gururduyduğu anda olan gayret coşkusu olarak tanımlıyorum. çiçeklenmeyi sık yaşayan insanların bence hayatta iyi olduklarını emek vermesi geretiğini bildikleri yetenek, marifetleri veya amaçları vardır.