16 Temmuz 2007 Pazartesi

gelmedi bana

olm bütün tikitoşlar, türkbükü'nden kalkmış masstival için istanbul'a gelmiş. hayır amaç müzik dinlemek de değil.


bi de her konser başlangıcını ve bitişimi ifade etmek üzere çalan patlican.com cıngılı vardı ki, bütün ambiansa sıçan.. yani bi haves konser bekliyosun, ışıklar kısılmış, hafiften bişiyler çalınmaya başlıyo, tansiyon yükseliyo sonra carttt paliyycan patliycan die anırıyo bişey.. ee bunu duyduktan sonra kopuyosun zaten. konser bitişinde de aynı hengame adam giib alkışlayabilmeyi bırak, bunu duyan sanatçı kişilik bis için sahneye çıkarmı..
hedi, dans eden insanlar ve onları izleyen kitleyle ilgili detayı anlatmak sana yakışır.
tori amos için herşeye rağmen değdi.. canımbenimm


ay sıkıldım, çok sıcak bu ne bee..

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Sanırım festivalleri ıskalamayan birisin. Keşke ben de genel olarak dinlenen müziği sevsem ve böyle festivallere, konserlere gönül rahatlığı ile gitsem. Artık bakmıcam müziğe filan. Ne çalarlarsa çalsınlar gidicem.

[turshu] dedi ki...

ben müziğe göre davranıyorum aslında.. tek hedefim vardı o da, tori amos.

gel gelelim dün içinde bulunduğum atmosferden seçim kritererimin yalnızca müzik değil ortam da olması gerektiğini anladım. yani diyeceğim seçici olmak lazım.

ben bu yaz bi de "air" konseri yarım ki kendisi haftaya salı, kapanış için şık olur. zira ben bittimm :(

SunGlazed dedi ki...

ne be tori kolay yutulur lokma degildir..genel olarak dinlenen bise de degil kursatcan! insana bir doneminde intahari girdirir ve cikartirir. blonde red head de specific insanlarca sevilir mesela ben sevmem ama sayarim dem den oturu.o da genel olark dinlemezzz. beyonce/sakira genel olarak dinlenir. onlara gittik mi, bi tanesi geldiyse de? gitmedik!. boards of canada/ joanna newsom/Sigur Ros/pauline croze genel olarak dinlenmeyen ama onunde egilceeemiz seyler ama onlara gidebildikmi? gidemedik, getiren yok! ayh!

[turshu] dedi ki...

kürşat olm, aciip fırça yedin, benden söylemesi :))

hani hedi söylediklerinde haklı aslında [blonde redhead'in altını çiziytorum özellikle] ama öte yandan sen de haklısın, yani masstival gerçekten popüler kültürün ürünüydü [katılımcı olarak. tori'ye laf yok, asla!].

sen kafana göre takıl yaa ;)

Unknown dedi ki...

Her popüler olan, kolay bulunan, çok dinlenen, bolca sevilen kalitesiz ve banal olmadığı gibi, her ender bulunan, dar bir kitle tarafından sevilen, hafif marjinal kokan şeyler de kaliteli ve entel, dantel değildir. Bence dediğimi bu şekilde anlamak sadece "ben kaliteliyim, bütünden ayrılırım, herkesin sevdiğini sevmem, ben bir taneyim" demektir.

Benim çevremde tori dinleyen, blonde redhead dinleyen insanlar baskın. Ne diyeceğim şimdi ben? 100 kişiye sorduk. Az dinlenen müzik grupları. Şakire nııııt kimse Şakire dememiş. O çok dinleniyor ve çok banal. Evet sıradaki yarışmacı. Blonde Dickhead bip bip bip evet evet 70 kişi demiş az dinlenir olarak. Biraz ironik oldu sanki. Ayrıca o Şakirenin "La Tortura" parçasında Alejandro Sanz ile bir atışması vardır. Bana göre dillere destandır. O yerden yere vurduğumuz Doğuş'u aranje eden Cenk Eroğlu'nun arkalara sıkıştırdığı enfes soloları ve altyapı şovlarını bir kenara mı atalım Doğuş şarkı söylüyor diye? Hepimiz MFÖ konserlerinde eşlik etmedik mi ele güne karşı naapcaz diye. Şimdi MFÖ dandik mi? Dinlenmemeli mi?

Nese ben müzik konusunda susma. O yüzden susayım.

[turshu] dedi ki...

?//??***&&%%''''cıızzzttt cıııztttttt....
biiiiiiiiiiiiipppppp.......................

ve sukunet :)

twilightstrip dedi ki...

ilk commentinde ben kaiteliyim, butunden ayrilirim, herkesin sevdigini sevmem demis gibiydin ben de satastim..
ee simdi oyle demiyon..ne guzel.
spesific olarak bakcak olursak ister coook populer olsun ister underground eminim herkez yaptigi islerden birkacinda sasirtmistir etrafini ve hayranlik uyandirmistir..horlamiyorum..yanindayim..sadece eriniyorum bazan...damitarak katilim diyorum..ay ne diyorum..?#!@#%!

Unknown dedi ki...

Ben de senin böyle düşünmene sevindim. İletişimsizlik ilk defa sevince boğdu beni.

twilightstrip dedi ki...

:)gel bi sariliim:)

[turshu] dedi ki...

ayy canlarım benimm..
blogumu "dostluk-postluk" platformu olarak düzenliyciim:))

Unknown dedi ki...

Sanal sarılma efekti yapabilmeyi istedim şuan. Valla ben bu müzik olayında çok muzdaribim aslında(Hatta bunu kabaca yazdım diye hatırlıyorum bloga, Knife Prty ve sanat başlığı altında). Müzik zevkimi değiştirmeye çalışıyorum resmen. Aslında değiştirmekten çok yeni bir bakış açısı eklemeye çalışıyorun yanına. Uzun hikaye baya. Turshu'nun blogunu da forum sayfasına döndürdüm. Kusura bakma :(

[turshu] dedi ki...

yok ayol ne kusuru, din kardeşşiyiz şurda :P

twilightstrip dedi ki...

well some smart person said 'music is like speaking to god whenever you like'... :) ve bence herturlusu hemde. bir turlusu sana bu etkiyi etmese baskasina ediyo.. o yuzden keyfini cikarmak lazim bu din`in:)

divadeiwob dedi ki...

steve ve jeff konuşuyorlar ve patrick onları dinliyor gibi olmuş, ben de öyle atlayayım ortaya:

"en güzel grup Manics'tir, gerisi hass.ktir"