12 Temmuz 2007 Perşembe

değişim


ÖSS sonuçlarını öğrenmek isteyen bilmem kaç kişinin kiltlenmiş bir internet sitesi karşısındaki durumu, benim zamanımda "sınav gazetesi" diye birşeyin olduğunu hatırlattı...


10 sene öncesinden bahsediyorum.


aslında gayet kısa olan bu zamanda teknolojinin yaptığı gelişim karlısında ne değişti??

sınav gazetesinin gitmediği yerler vardı ki ben bile istanbulun göbeğinde kaç tane gazete bayii dolaştıktan sonra bulmuştum. hiç ulaşamayan insanlar, elinde gazetesi olanlardan telefon aracılığı ile öğrenirlerdi.
o bekleyiş çaresizlik...

değişen birşey yok, site bi kilitlendi millet telefonlara sarıldı.. yine aynı bekleyiş, aynı çaresizlik tekrarlandı.. değişen tek şey arayüz olmuş aslında.



haa bunca zamanda internetiz yaşayamayaz hale gelmişiz o ayrı, canımbenim sağolsun varolsun...

3 yorum:

Assassiyun dedi ki...

buradan çenan evrene ve onun şakşakçılarına(çok iyi bir bok yemişçesine bu çenanı ayakta alkışlayanlar) da selam gönderiyorum..

bugünde herkese selam gönderir oldum....

Adsız dedi ki...

insnalar çıldırmış olmalı...

insan biraz kendini biliosa ne gerek var öle hödöööö die internetin başına geçmeye. sonrada sayfa açılmayınca soğuk soğuk terler dök, kızar bozar, sinirlen, internete söv sıva... bekle... rahat ol... alcaan puan bellidir, girceen okul bellidir, akşam oldumu kimsenin olmadığı vakitte geç internetin başına geniş geniş takıl, bak aldıın puana sonra ister göbek at, ister seneye bidaha denerim de, ister en iisi askere gidiim ben de, ister acil koca bulmam gerek de...de...de...de... de yani.

ama olmuyoo işte 'merak' yüzünden. sanki o an bakmasa, o anlık bişimiş gibi puanları silinecek. neyse bakmaya devam etsinler bu şekilde heyecanlı olu bekleme anı.

zenocadı dedi ki...

...canım benim hatırlıyorum...Çünkü kapıyı açan bendim,kapıyı açtığımda çok heyecanlıydım senin adına ve senin gözlerin sulu sulu,dudaklarında mahçup gizli bir gülüş vardı sanki sevgiliyle gizli gizli buluşmustun ve onu yanından geliyordun:)
Elinde rulo haline getirdiğin 'sınav gazeten'vardı vee 'Kazandımm.' deyişin dün gibi dün..